Zákaznický účet

Zapomenuté heslo?

Děkujeme za Vaši návštěvu a přízeň a pevně věříme, že se sklenkou našeho vína Vám bude o něco lépe na světě.

Vaši Skráškovi

O VINAŘSTVÍ

Náš příběh

Vítejte ve vesnici Perná ve vinařství Sedmikráska, sídlící přímo pod Pálavou.
Jmenuji se Lubomír Skrášek a sklep, který vlastním, máme v naší rodině od nepaměti. Už jako malý kluk jsem chodil s otcem do vinohradu a pomáhat do sklepa a otec si totéž pamatuje s mým dědou.
Tato práce mě bavila, proto jsem si zvolil studium Střední vinařské školy ve Valticích, které jsem ukončil v roce 1991 maturitou.
V letech 1991 – 2010 jsem, díky zaměstnání ve vinařských firmách na Moravě a v Dolním Rakousku, postupně získal důležité zkušenosti v praxi a začal jsem si vyrábět vlastní víno pro sebe a svou rodinu.
V roce 2010 jsme, ke 150 let starému kvelbenému sklípku, přistavěli novou degustační místnost a zároveň nad sklepem postavili ubytování (penzion) pro 10 osob.
Od roku 2011 jsme začali dělat víno „ve větším“ i pro naše zákazníky a návštěvníky penzionu, zároveň s možností degustací a prohlídek sklepa.
Ve výrobě vína jsme částečně soběstační. Vlastníme vinice přímo na pálavských kopcích na viničních tratích Bergrus a Zahrady. Obhospodařujeme odrůdy Pálava, Aurelius, Cabernet Moravia, Ryzlink vlašský a Veltlínské zelené. Abychom mohli nabídnout větší a rozmanitější nabídku vín, kupujeme hrozny výhradně od vinohradníků z našeho nejbližšího okolí a to hrozny odrůd – Sauvignon, Rulandské šedé, Tramín červený, Hibernal, Chardonnay, Zweigelt.
Od roku 2019 provozujeme v Mikulově, pro veřejnost, malou vinotéku, kterou najdete přímo na náměstí.
V roce 2021 jsme změnili název vinařství na „Vinařství Sedmikráska“ a víno dostalo nový vzhled v podobě krásných etiket.

KAŽDÝ VINOHRAD MÁ SVOJI SEDMIKRÁSKU

POZNEJTE NAŠE SKVĚLÁ VÍNA

Naše vína Vás osloví

Zaměřujeme se na širší sortiment bílých odrůd, které každoročně doplňujeme o rosé a jednu či dvě modré odrůdy. Chloubou jsou Pálava a Aurelius se svým nezaměnitelným aroma. Za zmínku také stojí Ryzlink vlašský, který má díky vápencovému podloží svěží chuť a jemnou kyselinku. Výroba probíhá v domácím prostředí. U bílých vín za použití řízeného kvašení a šlechtěných kvasinek, u červených metodou otevřené macerace. Bílá vína zrají převážně v nerezu, červená v dřevěných sudech.

Bílá vína
Červená vína
Růžová vína